Beste ouders,

Hierbij ontvangt u de eerste Ahoy van dit schooljaar. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over diverse ontwikkelingen, activiteiten op school en in Bakel maar ook oproepjes zijn terug te vinden in de Ahoy.

De Ahoy verschijnt altijd op donderdag, eenmaal per twee of drie weken, afhankelijk van de hoeveelheid nieuws. In drukke tijden kunt u de nieuwsbrief dus vaker aantreffen in uw mailbox.

Veel leesplezier!

Groeten van Lieke Akkermans

Samen de draad oppakken

De eerste schoolweek zit er alweer bijna op. Een enthousiast team is volop aan de slag. Nieuwe leerkrachten zijn met open armen ontvangen en worden nog verder wegwijs gemaakt. Samen staan we sterk!

Ook de kinderen leren en spelen met elkaar. Er is veel plezier op school. Leuk!

In alle groepen is er aandacht voor de sfeer, zowel in de groep als daarbuiten. Deze eerste weken is er elke dag een les van De vreedzame school. We bespreken hoe we het fijn kunnen hebben met elkaar.

In de groepen 5 t/m 8 is er een poster gemaakt van ‘De fantastische juf/meester’. Vraag maar eens aan uw kind waar deze allemaal aan moet voldoen.

Op woensdag 21 september is er een studiedag voor het team. Deze staat in het teken van De vreedzame school.

Informatieavond op maandag 12 september

Deze week heeft u per email al een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond. Alle ouders zijn welkom vanaf 19.15 uur. (Wij beginnen iets eerder dan staat vermeld op de schoolkalender) Een kopje koffie of thee staat dan voor u klaar. We starten gezamenlijk om 19.30 uur waarna u naar de groep van uw kind(eren) gaat.

U maakt kennis met de leerkracht en andere ouders en ontvangt alle belangrijke informatie over de groep.

Graag tot maandag!

Luizen

Gisteren zijn er tijdens de luizencontrole in twee groepen luizen geconstateerd. De ouders van de betreffende leerlingen zijn reeds geïnformeerd. Wij vragen alle ouders alert te zijn en hun kinderen regelmatig te controleren. Dank jullie wel!

Spaaractie Jumbo

Vanaf 7 september kan er bij de Jumbo in Bakel gespaard worden voor nieuw buitenspeelmateriaal voor onze school. Bij besteding van 10 euro ontvangt u een schoolpunt. Op de website www.jumbosparenvoorjeschool.nl zijn deze punten eenvoudig toe te wijzen aan onze school. Ook staat er op ons podium een grote spaarpot waar schoolpunten kunnen worden ingeleverd. Deze punten zullen door de school zelf worden geactiveerd.

Sparen jullie mee?

Vraag ook je opa, oma, buren, vrienden en familie om mee te helpen want er is maar liefst 3000 euro te verdelen!

Speelgoedbeurs

Op vrijdag 14 oktober wordt in Bakel een tweedehands speelgoedbeurs gehouden.

De beurs wordt gehouden in Het Parochiehuis,

Gemertseweg 2 te Bakel.

Aanvang: 19.00 tot 20.30 uur.

Entree bedraagt € 1,--

Vanaf heden kan er speelgoed worden ingeleverd. Het speelgoed dient compleet, schoon en werkend te zijn. Het speelgoed wordt door de organisatie verkocht, u bepaalt zelf de prijs.

15 % Van de opbrengst gaat naar een goed doel, de rest van de opbrengst is voor uzelf. U kunt het speelgoed tot en met vrijdag 7 oktober aanleveren.

Wanneer u interesse heeft om speelgoed in te leveren kunt u een e-mail sturen naar: speelgoedbeursbakel@outlook.com

Wij zullen dan contact met u opnemen. Alvast hartelijk bedankt.

OPROEP: Werkgroepleden Eerste H. Communie gezocht!

Ook dit jaar organiseren we weer graag een Eerste H. Communieviering in Bakel. De eerste voorbereidingen zijn getroffen.

Na vele jaren actieve bijdrage hebben een aantal werkgroepleden afscheid genomen van de werkgroep. Momenteel bestaat de werkgroep uit nog drie enthousiaste personen, dit is echter niet voldoende om de communieviering en de voorbereiding hiervan mogelijk te maken.

We zijn daarom op zoek naar nieuwe werkgroepleden.We vragen ouders die hieraan willen bijdragen om dit door te geven aan een van de werkgroepleden, zodat we ook dit jaar weer een mooie Eerste Heilige Communie mogelijk kunnen maken.

Alvast bedankt namens de werkgroep:

Annemarie van Bommel
(moeder van Stan, groep 5a Bakelaar),a.vanbommel@hotmail.com,06-37 59 66 68

Angela Koolen
(moeder van Lotte Koolen groep 2a, Kleine Kapitein),angelavandersanden@hotmail.com, 06-53 38 53 23

Yvet Schellekens
(moeder van Yentheen Sanne, groep 2b en 7 Bakelaar),wiljamyvetschellekens@hotmail.com, 06-13 31 02 84